ΤΟ FINANCIAL PLANNING (ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ Millennials & Gen Z

ΤΟ FINANCIAL PLANNING (ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ) ΓΙΑ ΤΟΥΣ Millennials & Gen Z

«Οι άνθρωποι δεν σχεδιάζουν να αποτύχουν, αποτυγχάνουν όμως να σχεδιάσουν»

 John Beckley

Millennials =27-42 ετών/ Gen Z (γνωστή επίσης ως iGeneration, Μετά-Millennials, Quaranteens, ή OnlineSchoolteens,)=  κάτω των 27 ετών 

Η έρευνα των Charles Schwab λέει ότι οι δυτικοί Millennials εστιάζονται στις εμπειρίες και δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να αποταμιεύσουν όσο εργάζονται, ούτε και να κρατήσουν τα χρήματα για την εποχή της συνταξιοδότησης. Είναι πιθανότερο να προτιμήσουν ένα ταξίδι από την αποταμίευση και την επένδυση. Επίσης παρατηρείται μία ροπή προς τη σπατάλη λόγω εύκολης πρόσβασης σε μέσα διασποράς των πληρωμών, και ειδικά στον ψηφιακό κόσμο.

Η αβεβαιότητα για το μέλλον μπορεί να ενθαρρύνει την σπάταλη δαπάνη των λιγοστών πόρων στο παρόν, λέει η McKinsey. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες γενιές δεν θεωρούν τόσο σημαντικό να εξασφαλίσουν μία οικονομική σταθερότητα.

Όμως στην Ελλάδα τουλάχιστον, η πραγματικότητα επανέρχεται επιτακτικά, θέτοντας άλλες προτεραιότητες. 

Οι νεότερες γενιές έχουν βιώσει σε κρίσιμες στιγμές της ζωής τους σοβαρές οικονομικές κρίσεις και κοινωνικές αλλαγές που μετέβαλλαν και μεταβάλλουν την προσέγγισή τους στα χρήματα, την καριέρα, αλλά και γενικά τη ζωή τους. Οι γενιές αυτές έχουν έρθει αντιμέτωπες με διαφορετικές πιέσεις σε σχέση με τους μεγαλύτερους.

Μεταξύ άλλων, το κόστος ζωής έχει εκτοξευθεί, ο πληθωρισμός απειλεί το βιοτικό τους επίπεδο, τα συνταξιοδοτικά σχέδια έχουν καταρρεύσει και η αγορά εργασίας είναι πολύ πιο ασταθής.

 

Ο χρηματοοικονομικός προγραμματισμός είναι πολύτιμος για αυτές τις γενιές.

Όχι μόνο μπορεί να τους εξασφαλίσει μία καλύτερη προοπτική για τα δύσκολα χρόνια της τρίτης ηλικίας, αλλά στο παρόν μπορεί να τους ενδυναμώσει επαναφέροντας την αισιοδοξία τους, την αίσθηση ελέγχου στη ζωή τους και συμβάλλοντας στην ψυχική τους υγεία.

 

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Τι είναι το Financial Planning (ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ)

💡η ολοκληρωμένη μέθοδος  η οποία αποσκοπεί στην επίτευξη των στόχων ζωής μιας οικονομικής μονάδας (μια επιχείρηση, μια οικογένεια ή ένα άτομο), μέσω της ορθής διαχείρισης των οικονομικών της.

💡 η διαδικασία  με την οποία ο σύμβουλος διαχειρίζεται ολιστικά, συντονισμένα και σε βάθος χρόνου τα οικονομικά συμφέροντα του πελάτη

Οι ερευνητικοί τομείς του Financial Planning

  •  Εξασφάλιση Εισοδήματος
  •  Κάλυψη Ανικανότητας για εργασία
  •  Προστασία οικογένειας
  •  Διαχείριση Υγείας
  •  Σπουδές παιδιών
  •  Συνταξιοδοτικός σχεδιασμός
  •  Επενδυτικός σχεδιασμός
  •  Αποπληρωμή Φόρων κληρονομιάς
  •  Διατήρηση περιουσιακών στοιχείων

 

 

Κάποιοι ονειρεύονται το αύριο

Εμείς τους βοηθάμε να γίνει.
 

ΜΆΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ 

 

 
 
 

Sevastaki Insurance

Η Μαρία Σεβαστάκη έχει διακριθεί από την INTERAMERICAN ως “Diamond" Ασφαλιστική Σύμβουλος” και είναι πιστοποιημένη Financial Planner (Χρηματο-οικονομικός Σύμβουλος) από τον διεθνή Ολλανδικό όμιλο ACHMEA, LIMRA, EFICERT. Μέλος MDRT (2024)

Αριθμος Μητρωου Ασφαλιστή ΕΕΑ 9099
Αριθμός ΓΕΜΗ 171443803000
Κωδικός Ασφαλιστή 3682061

Ακολουθήστε μας

linkedin

 

insure consult

Επικοινωνία

Διεύθυνση 1: Μ. Γερουλάνου 1, Αργυρούπολη

Διεύθυνση 2: 3ης Σεπτεμβρίου 75, Αθήνα

Τηλ: 6983908550

Email: info@maria-sevastaki.com

Χάρτες

Αθήνα

 

Αργυρούπολη